ASASdag 8 okt '11


DE TIJDGEEST

De wereld waarin we leven is een wereld die we creëren. Op basis van onze eigen horoscoop zien we het voortschrijden van de planeten waardoor we een verschuiving waarnemen in onszelf en zodoende verandert de wereld.

Op deze Asasdag willen we twee manieren belichten die in de astrologie de cycli van ons leven aanduiden en daarmee de veranderingen die we ervaren. Jaap Venker (meteoroloog en uitvinder van de Astrowatch) belicht met zijn bekende sprekersallure een weinig gebruikt, maar zeer precies instrument, de zgn. eigenboog. Elke planeet heeft een voortschrijding die exact te berekenen valt en die nauwkeurig te bepalen veranderingen teweeg brengt.

Han van Straaten zal het unieke karakter van de tijdgeest duiden via het krachtveld dat Saturnus, Uranus en Pluto met elkaar ontketenen in de eerste decennia van de 21e eeuw. Hij zal op eigen wijze de aandacht richten op de werking van transits en progressies in hun samenhang als mogelijkheid om processen in ons leven te beschouwen.

Het eerste deel is plenair, ’s middags kan je kiezen uit één van de twee workshops die door de sprekers gegeven worden. Let op: aangezien bij de workshop van Jaap de deelnemers zelf aan de slag gaan met het berekenen van de eigenboog, is het meebrengen van een laptop aan te raden, het verzamelen van biografische gegevens eveneens (en wel even zorgen voor volle batterijen!)


Een verslag van de workshop over De Eigenboog van Jaap Venker is hieronder te downloaden.