Toepassing van astrologie
 

Men denkt vaak dat astrologen zich met 'de sterren' bezig houden. Dat is begrijpelijk, want astrologie betekent: kennis van de sterren. De sterren aan onze hemel bewegen zich echter vrijwel niet ten opzichte van ons, maar vormen al duizenden jaren dezelfde sterrenbeelden. Een astroloog kijkt naar de bewegingen van de planeten van ons zonnestelsel ten opzichte van de sterrenbeelden en ten opzichte van elkaar. Deze planeetbewegingen veroorzaken mogelijk fluctuaties in energetische en magnetische velden rondom de aarde, in alle levende wezens en oefenen daardoor een invloed op ons uit. Gelukkig hebben we ook nog vrije keuzemogelijkheden. Vergelijk het maar een beetje met het weer. Tijdens de eerste lentedag is iedereen blij en zonnig omdat zo'n dag dat oproept. Maar toch maken we onze eigen keuzes en als we echt gedeprimeerd zijn helpt daar ook geen zonnige dag tegen. Zo geeft de astrologie aan welke kansen en mogelijkheden wij hebben en soms welke confrontaties wij ontmoeten, maar wij sturen zelf ons eigen leven.

 

Wat kan je niet uit een horoscoop halen?
Gelukkig is het niet mogelijk om sterfdata of enge ziektes te voorspellen met een horoscoop. Ook kan je niet zien hoeveel kinderen iemand zal krijgen. Een horoscoop vertelt niets over de cultuur waarin je opgroeit en ook niet over het soort gezin waar jij uit stamt. Je horoscoop laat ook niet zien of je man of vrouw bent, homo of hetero, blank of zwart.

Wat vertelt je horoscoop dan wel?
Je horoscoop is een soort innerlijke kaart, die toont wie jij bent, hoe jij voelt en wat je allemaal aan mogelijkheden bij je draagt. Je horoscoop laat zien hoe jij jezelf en de wereld om je heen beleeft en waarneemt. Je horoscoop geeft dus aan met welke 'bril' jij naar het leven kijkt. Je horoscoop toont jouw eigen persoonlijke, subjectieve beleving van de werkelijkheid en geeft onder andere informatie over:

- Je afkomst en familie: Hoe heb jij jouw gezin en ouders ervaren?
- Je kinderen: Hoe kijk je aan tegen je kinderen?
- Je werk: Welke capaciteiten wil je in je werk uitdrukken en voel je je vooral thuis in
  een zakelijke, sociale of ambtelijke sector?
- Je relatie: Wat zoek je bij een ander en wat maakt relaties soms zo moeilijk?
- Je gezondheid: Wat zijn potentieel zwakkere plekken en hoe ga je het beste met je
  gezondheid om?
- Je blokkades: welke situaties, patronen, eigenschappen belemmeren jou in je leven
  en hoe kan je dat verminderen?
- Je manieren om met geld om te gaan.
- Je communicatie

Relatieastrologie: Daarnaast is het mogelijk horoscopen van verschillende personen met elkaar te vergelijken om te zien waar de sterke en zwakke punten in een relatie liggen.

Prognoses: Ook kan een astroloog een prognose maken om te bekijken hoe de actuele innerlijke processen bij een persoon verlopen en welke mogelijkheden en kansen zich voor gaan doen. Echt voorspellen is niet mogelijk omdat elk mens zelf kiest hoe en wanneer hij wel of niet gebruik maakt van de mogelijkheden die het leven biedt.